Palota Röplabda Sport Club

img
Utánpótlás röplabda torna

2024. 05. 19. vasárnap

A Palota RSC a 2023/24-es szezon zárásaként röplabda tornát rendezett május 8-án és 15-én, melyen azok a gyerekek kaptak inkább játéklehetőséget, akik kevesebbet szerepeltek az U15 és U17-es bajnokságokban.

A Kertvárosi SE U15 és U17 csapatai elfogadták meghívásunkat, így 6 csapattal vágtunk bele a küzdelembe. A maratonira sikeredett játéknapokon hangulatos, színvonalas mérkőzéseket játszottunk, melyeken mind a játékosok, mind a nézők remekül szórakozhattak. A mérkőzések mellett az uborkával és paprikával megspékelt zsíros kenyerek majszolása is osztatlan sikert aratott.

A torna első játéknapján május 8-án 2 db 3-as csoportban küzdöttek egymással a csapatok. Küzdelmes és rendkívül szoros csatákat láthatott a nagyérdemű. A szinte az éjszakába nyúló játéknap végére kialakult a csoporton belüli helyezések. Az „A” csoportban a 3. helyen a Palota U15 Zöld csapata, a 2. helyen a KSE U15 csapata, míg az 1. helyen kisebb meglepetésre a Palota Smaragd csapata végzett. A „B” csoportot a Palotapin(k)csi nyerte meg, megelőzve a KSE U17 és Palota Sárga csapatokat.

Május 15-én került megrendezésre a döntő. A játéknapot a keresztjáték mérkőzései nyitották meg. Az első mérkőzésen majdnem meglepetés született, a KSE U15 csapata mérkőzéslabdát is hárítva csak döntő játszmában tudta felülmúlni a Palota Sárgát. A második meccsen a Palota U15 csapata nem kis meglepetésre legyőzte a KSE U17 csapatot, így bekerült az elődöntőbe. Az elődöntők színvonalas, fordulatos csatákat hoztak. Az első elődöntőben a Palota Smaragd végül szinte vért izzadva diadalmaskodott a Palota U15 Zöld felett, míg a Palotapin(k)csi döntőbe jutását alaposan megnehezítette a KSE U15, de megakadályozni nem tudta. Kezdetét vették a helyosztók, először az V. helyért lépett pályára a KSE U17 és a Palota Sárga. A mérkőzést végül 2:0 arányban az előbbi nyerte meg teljesen megérdemelten, de a vesztes csapatnak sem kellett szégyenkeznie, nagyszerűen játszottak.

A III. helyért a Palota U15 Zöld és a KSE U15 csapatai mérkőztek meg, és azt gondolom, hogy a torna egyik legszínvonalasabb, kiszorosabb csatáját láthattuk. A mérkőzést, melyen mindkét csapat győzelmet érdemelt volna, melyet végül a KSE U15 nyerte meg, megszerezve ezáltal a bronzérmet. A döntő szinte már tényleg az éjszakába nyúlt. Előzetesen a Palotapin(k)csi tűnt esélyesebbnek, de a 2 mini korosztályos játékossal felálló Palota Smaragd a papírformára rácáfolva megnyerte az első játszmát. A rózsaszín mezben pompázó csapat ezek után rendezte sorait és magabiztos játékkal egyenlített. A döntő játszmában azután végleg felborult minden papírforma és a Palota Smaragd óriási meglepetésre legyőzte esélyesebb ellenfelét és elnyerte a kupát!

Fantasztikus torna volt, nagyon jó volt látni, hogy mennyi olyan tehetséges játékos lépett pályára a csapatokban, akik a szezon során csak kevés játéklehetőséget kaptak korosztályos csapataikban. Remélhetőleg sikerült megteremteni és lerakni egy hagyomány alapjait. Nagy szükség van és lesz is a későbbiekben ilyen tornára, hogy azok a gyerekeink is kipróbálhassák magukat, akik év közben kevesebb játéklehetőséghez jutnak, vagy még csak ismerkednek ennek a szép sportággal. Az éjszakai eredményhirdetésen a minden csapat oklevél, a dobogón végzettek serleg és érem díjazásban részesültek. Minden csapatból az edzők ajánlása alapján különdíjat kaptak a legjobban teljestő játékosok. Köszönjük a részvételt a KSE csapatainak!

A torna végeredménye (A torna különdíjasai zárójelben):

Eredmények:

I. helyezett: Palota Smaragd (különdíj: Nagy Nóra
II. helyezett: Palotapin(k)csi (különdíj: Beé Zsófia)
III. helyezett: KSE U15 (különdíj: Csaba Beatrice)
IV. helyezett: Palota U15 Zöld (különdíj: Erdei-Rosta Liliána)
V. helyezett: KSE U17 (különdíj: Farkas Nóra)
VI. helyezett: Palota Sárga (különdíj: Vivien Hguyen)

Csak a Palota! ❤️