Palota Röplabda Sport Club

img
U17 Véget ért a szezon

2024. 05. 19. vasárnap

Egy szezon, egy korszak lezárása, avagy összefoglaló a Palota RSC U17 csapatának május 11-i tornájáról.

Ezen a napon a bajnokságot ott zártuk le, ahol a középszakaszt elkezdtük, az UTE csarnokában. A torna nemcsak a 2023/24-es szezon végét, hanem egy - leginkább örömökkel teli - korszak lezárását jelentette, hiszen most léptünk pályára utoljára így együtt. Sajnálom, hogy Vanda egy apróbb adminisztrációs félreértés miatt nem tartott velünk.

A hazai csapat, az UTE Fehér ellen jól kezdtük a mérkőzést, az első játszma első felében többnyire vezettünk is, utána valami érthetetlen módon eltört a Csapat játékában. Talán a nagyobb lelki teher miatt eltűnt a kezdeti lendületünk, mellyel sajnos köddé vált a lelkesedésünk is. A harmadik játékrészben a cseréknek (is) köszönhetően végre úgy játszott a csapat, ahogy valójában tud, ekkor a szerváink is sokkal keményebbek, határozottabbak voltak. A szettgyőzelem után bíztam benne, hogy folytatni tudjuk ezt a jobb teljesítményt, de sajnos kiderült, a fellángolásunk csak tiszavirág életű volt, végül 3:1 arányban vereséget szenvedtünk. Ellenfelünk sokkal pontosabban, határozottabban játszott, megérdemelten győzedelmeskedett. Sajnálom, hogy nem sikerült idén harmadjára is borsot törni az orruk alá, de még inkább azt, hogy ezen a mérkőzésen nem sikerült azzal a tűzzel, lelkesedéssel játszani, amely korábban sok alkalommal győzelemre vezette a Lányokat.

A szezon és valójában egy korszak utolsó meccsét a Dunakeszi csapata ellen játszottuk. Bíztam benne, hogy tudásunk legjavát nyújtva meglephetjük eddig a napig veretlen ellenfelünket. Sajnos az első játszma megmutatta, hogy az első meccsen látott enerváltság bizony tartósan rátelepedett a csapat egy részére. A kisebb-komolyabb sérülések is kihatással lehettek kulcsjátékosaink haloványabb teljesítményére, ezért a második játékrész előtt ismét a cserékhez nyúltam. És lám... a lelkesedés, a jó szervák repítették előre a lányokat, sikerült 2 játszmalabdához jutni! Végül a kiélezett végjátékot a VSD csapata hozta le kevesebb hibával, ami elegendő volt számukra a második szett megnyeréséhez. A harmadik játszmában ellenfelünk már nem hagyott kétséget afelől, hogy ezen a napon ők voltak a jobbak. Megérdemelten győztek, nyerték meg ezzel a győzelemmel a bajnokságot és jutottak be az országos döntőbe.

Lelkem mélyén reménykedtem abban, hogy sikerül egy jó játékkal búcsúznunk a bajnokságtól, de sajnos ezen a napon csak rövid ideig játszottunk valós tudásunknak megfelelően. Nincs bennem mégsem elkeseredés, mert tudom, hogy szeptemberben szinte az alapoktól elkezdve a közös munkát a Lányok rengeteget fejlődtek, az idei szezon során sok értékes győzelmet arattunk. Köszönöm a Csapatomnak, a Lányoknak az egész éves munkát, a rengeteg szeretetet, a Szülőknek a támogatást, a véget nem érő szurkolást, és a Palotának azt, hogy otthont adott ennek a fantasztikus Közösségnek! Együtt raktuk le egy nagyon szerethető, a röplabdát a szó legszorosabb értelmében JÁTSZÓ utánpótlás Csapat alapjait. Én azt gondolom, vallom és hiszem, valójában ez a legnagyobb siker.

Eredmények:

  • UTE U17 Fehér - Palota RSC 3 : 1 ( 25:17, 25:13, 21:25, 25:13 )
  • Palota RSC - VSD 'A' 0 : 3 ( 10:25, 24:26, 11:25 )

  • A csapat tagjai: Hámori Zara (csk), Garay Florina, Erdődi Noémi Bötkös Flóra, Jenei Kata, Janka Dorina, Kaszás Eszter, Tóth Leila, Huszár Bianka, Mateisz Borbála, Laposa Lilla, Szegner Vanda


    Csak a Palota! ❤️