Palota Röplabda Sport Club

img
U17-es évzáró mérkőzés

2023. 01. 12. csütörtök

Restancia 2022. évről, azaz összefoglaló a Palota RSC U17 csapatának 2022. évi utolsó fellépéséről.

Ha korábban megkérdezik tőlem, hol fogunk játszani legközelebb a XVI. kerületi illetőségű Kertváros SE ellen egy hármas körmérkőzéses tornán, nem hiszem, hogy Miskolc ugrott volna be elsőre. De talán sokadikra sem… Pedig ezt történt velünk december 17-én.

A serdülő csapatra rájárt a rúd rendesen, már ami a csapatösszeállítást illeti. Az alap játékoskeret 9 fő, erre a tornára ismét csak a jól bejáratott 7 fővel utaztunk volna, köztük a mohikán törzsfőnök bicegő lányával, Zarával, alias Bokahontassal. Mivel Blanka térde változatlanul nem nagyon volt terhelhető, belöktünk a mélyvízbe 2 U15 korosztályos játékost, akik a Miskolcig alapos kiképzést kaptak az 5:1-es játékrendszer rejtelmeiről, természetesen mágnestáblán, színes korongokkal… Mikor kiszálltunk Miskolcon, a szemükben már nem látszott kérdés. Csak kétségbeesés és rémület. Időközben szerencsére a teljes keret megérkezett darabokban, köszönet ezért a sofőröknek. A mérkőzéseket alapos, minegy 2,5 órás csúszással kezdtük, előttünk rendeztek a teremben egy másik tornát is. Igyekeztünk a szomszédos judo teremben bemelegíteni, még egy kis játékos kézilabda is belefért az időnkbe.

A KSE ellen játszottuk az első mérkőzésünket. Rengeteget hiba, megszámolhatatlan elrontott szerva, a kulcsjátékosok leginkább szolidra emlékeztető formája, Bokahontas kényszerű pihentetése és végül Blanka térde, aki jelezte, hogy mára ennyi volt, 2 szettet bírt… Ezek közül bármelyik vereséghez vezethetett volna, így együtt meg… Egy végeláthatatlan, fogcsikorgató 3:2-es győzelemhez, ahol pályára lépett a 2 kicsi és ahol megmutatkozott a Csapat igazi ereje. Valahogy kimászva a magunk által ásott mély veremből végül sikerült felülkerekedni saját magunkon, jól játszó ellenfelünkön és végül győzedelmeskedni.

Hogy a meccs után azonnal pályára lépjünk a házigazda Miskolc ellen, akik az első mérkőzésükön magabiztosan diadalmaskodtak a KSE ellen. Tanulva legutóbbi hibámból, nem engedtem melegíteni a játékosokat meccs előtt, inkább megpróbáltunk regenerálódni a maratoni hosszúságú 3:2-es meccset követően. Taktika és nyújtás, végén 2-3 ütés a hálónál és pár szerva. És… bejött. Az előző meccs bizonytalansága elröppent, a Lányok végig koncentráltan, a taktikai utasításokat betartva játszottak és végig uraltuk a mérkőzést. A szerváink a helyén voltak, ellenfelünk nem tudott mit kezdeni azokkal sok esetben. Csenge nagyszerűen osztogatott, jól találta meg az ütőket. A Csapat teljes természetességgel istápolta a pályán a 2 Kicsit, akik nagyszerű megoldásokkal és egyre bátrabb játékkal hálálták meg a bizalmat, igazolva, hogy helyük van a serdülő csapatban. Flóra és Kata előtt le a kalappal, utóbbi nagyszerű szerváival megalapozta meg a 2. szettben a magabiztos győzelmet. Zara és Blanka csak 1-1 szerva erejéig bicegtek be csereként a pályára, a meccs jelentős részében a kispadról szurkoltak a többieknek teli torokból. Igazi Csapatmunka, nagyszerű 3:0-ás győzelem. Bravó Lányok, csak így tovább!

De hogyan látták a Főszereplők?

Bötkös Flóra (U15 korosztályos játékos)

Ijesztő volt U15-ből menni, mert mindenki idősebb, tapasztaltabb és sokkal jobban játszik nálam. Ezért az elején egy kicsit féltem, hogy mit kapok majd, ha elrontok valamit, ezért nem is nagyon akartam játszani. De tévedtem, mindenki nagyon kedves és megértő volt velem. Mégis eléggé érezhető volt, hogy még rengeteget kell fejlődnöm.

Jenei Kata (U15 korosztályos játékos)

A meccs előtt nagyon sokat izgultam. Nem csak a teljesítményem miatt, hanem a csapat miatt is, mert ezzel a csapattal még nem játszottam és nem tudtam, hogyan fognak rám „reagálni”, hogyan fogok tudni beilleszkedni. Amikor először beküldtek a pályára nagyon ideges voltam, mert egy olyan pozícióba kerültem (4-es ütő), ahol összesen egyszer játszottam. A lányok nagyon sokat segítettek, biztattak, és teljesen olyan érzés volt, mintha egész életemben ebbe a csapatba tartoztam volna.

Janka Tamara (csapatkapitány)

Kicsit szokatlanul mentünk a torna helyszínére, ugyanis 3 fele szakadt a csapat. Én Csengéékkel utaztam és kifogástalan hangulatban értünk le Miskolcra. Mikor odaértünk kiderült, hogy még az előző torna utolsó meccsének 2. szettét játszák, ekkor tudtuk, hogy nagyon sokat kell még várnunk, hogy mi is pályára állhassunk. A terem mellett volt egy judo szoba, ahol el tudtunk kezdeni melegíteni egy kis kézivel egybekötve. Először a Kertváros ellen játszottunk. Az elején bele kellett rázódnunk a meccs és a terem hangulatába. Van olyan, hogy szerencsétlenebb napunk van és valamiért semmi sem jön össze, amit szeretnénk. Na ezen a meccsen picit ezt éreztem, de így is akartunk és küzdöttünk tovább. És mindenképpen megemlíteném Katát és Flórát, akik nagyon szépen teljesítették a nekik adott feladatokat, ami végül elengedhetetlen lett a 3:2-es győzelmünkhöz. A második meccsünk előtt nem igazán melegítettünk, inkább leültünk, pihentünk egy picit és beszélgettünk. Ez lett a kulcsa annak, hogy koncentráltan, teljesen nyitottan egy új meccsre és lehetőségre tudtunk felállni a pályára. A hangulatunk ég és föld volt a Kertváros elleni meccsünkhöz képest. Itt tényleg egy csapatként nyertük meg az első 3 szettet és mehettünk is enni a mekibe, aztán haza. Összességében szerintem megint bizonyítottunk és büszkék lehetünk a teljesítményünkre. Innen már az a célunk, hogy megnyerjük ezt a bajnokságot!

Fülöp Kata (játékos)

A szombati nap egy nagyon érdekes történet volt. Még soha nem volt ilyen, hogy ennyire későn játszottunk volna, és ennyire messze. Mindezek mellett kiegészültünk 2 fiatalabb játékossal, akik nagyon jól megállták a helyüket a csapatban, ügyesek voltak. Közel 2 és fél órás csúszással kezdtük el az első meccsünket, ahol nagy küzdelem után végül győzedelmes sikert arattunk 3:2es arányban a KSE ellen. Sok hibánk volt, de a csapat összhangja, és a lendület miatt nagyon sok szép pontot is tudtunk szerezni. Ezen a meccsen a nyitásaink nem voltak a toppon, de a második meccsre ezt sikerült javítanunk. A Miskolc ellen nagyon összeszedetten játszottunk, és ennek meg is lett az eredménye egy 3:0-ás győzelemben. Itt tényleg nagyon látszódott a koncentráció, és egymás támogatása a csapatban. Szerintem 2 igazán izgalmas meccset játszottunk, és ez megadott egy löketet a további győzelmekhez is.

Eredmények:

  • KSE U17 Kék - Palota RSC 2 : 3 ( 25:20, 20:25, 22:25, 25:20, 10:15 )
  • Miskolci VSC Zöld - Palota RSC 0 : 3 ( 19:25, 11:25, 20:25 )

  • Csak a Palota! ❤️