Palota Röplabda Sport Club

img
Vezéráldozat az év elején

2023. 01. 21. szombat

Vezéráldozat rögtön az év elején, avagy rövid összefoglaló a Palota RSC U20 csapatának 2023. évi első tornájáról

Elkezdődött a 2023-as év is, alig 3 edzéssel a hátunk mögött érkeztünk a hazai rendezésű tornára január 14-én. Az edzéseken a hosszú kihagyás nem kicsit látszott a lányokon, éppen ezért nagyon kíváncsi voltam, milyen teljesítményre leszünk képesek a jó játékerőt képviselő Kispest (tőlük 3:1 arányban vereséget szenvedtünk az alapszakasz során), valamint a korábban 3:1 arányban legyőzött Szeged ellen. A kilátásaink? Nem voltak éppen rózsásak, lévén a szűkös játékoskeretünk ezúttal mindössze 8 főből állt. De lassan már megszokom, hogy nem kell hosszan töprengenem azon, milyen kezdő hatossal álljunk fel, inkább annak örülök, ha van olyan cserénk, aki nem sánta.

A Kispest ellen hamisítatlan női mérkőzést játszottunk, hullámvölgyekkel, hullámhegyekkel, s minden más egyébbel, mi szem-szájnak ingere... A lelkesedéssel, akarattal nem volt semmi gond, de sok hiba jellemezte játékunkat, az idény eleji forma miatt valahol érthetően. Kétszer sikerült kiegyenlíteni a leginkább saját magunk miatt összeszedett szetthátrányt, lévén azért kerültünk hátrányba, mert mindkét elveszített játszmában volt 1-2 olyan (sajnos a kelleténél hosszabb) időszak, amikor sajnos lefagyott a Csapat. A döntő szett elején ellenfelünk pár pontos előnyt szerzett, melyet meg tudott tartani egy végletekig kiélezett végjátékban és így megérdemelt győzelmet aratott. A játékunk olykor kifejezetten biztató volt, igyekszünk visszavágni a Kispestnek a következő mérkőzésen.

A Szeged elleni bemelegítés jó hangulatban zajlott egészen addig a pillanatig, amikor Rebeka egy rossz mozdulat után könnyes szemmel maradt a földön… Én tényleg nem tudom, mit vétettünk és ki ellen, hogy a kis létszámú Csapatunkat ilyen mértékű sérüléshullám is sújtja azon túl, hogy rengetegen hagyták abba a játékot az elmúlt időszakban. Hiszem, hogy a Sors valamikor törleszteni fog és visszaad majd nekünk valamit. Kell, hogy így legyen. Maga a mérkőzés nehezen indult a sérülés okozta sokk után, magam részéről próbáltam ugyan felrázni a lányokat. Sokat segített ebben Rebeka, aki a padon ülve felpolcolt lábban mosolyogva nézte időkérés alatti vergődésünket, majd megkönyörülve rajtunk, kimondta a csapatkapitányi varázsszavakat: Hoppá, hoppá… Mi pedig lelkesen folytattuk: Hopp, hopp… És végül a kezdeti bizonytalanság után sikerült szettveszteség nélkül megnyerni a mérkőzést lelkes ellenfelünk ellen. Gratuláció a hálónál, a sor elején Rebekával, aki fél lábon ugrándozva vezette a csapatot. Hopp, hopp…

Hát elkezdődött a 2023-as év, nem éppen a legszerencsésebb tornával. Rebekának mielőbbi felépülést kívánunk, reméljük minél hamarabb vissza tud térni a pályára, a Csapatnak óriási szüksége van Rá. Kevesen vagyunk nagyon, egyre kevesebben, de az látszik, hogy a Lányok elszántak, hihetetlen tűz van Bennük. Ez tetszik. Mert… Ami nem öl meg, az megerősít.

Van feladatunk bőven. Nekem például az, hogy kitaláljam, hol legyen a következő szezonban a hazai pályánk. Korábban 1-1 meccs után sokszor jutott eszembe, hogy inkább a Fővárosi Nagycirkuszban kellene szórakoztatnunk a nagyérdeműt. Mára ez az érzésem megváltozott. Jobban járnánk a Sportkórház baleseti sebészetével… 😊 Ami különösen tetszik és bíztató a jövőre nézve, hogy lassan nem kell már beszámolókat írnom. A Lányok már sokkal jobban írnak, mint én.

A játékosok szemszögéből:

Endrődi Noémi (játékos)

A hétvégén Kispest és Szeged ellen játszottunk. Az első meccs elején egy nagyon jó előnyt felépítettünk magunknak, amit amilyen hamar megszereztünk olyan hamar romboltuk le, így szett végén egy nagyon szoros győzelemmel zárt Kispest. A második szettben már sokkal jobban, összeszedettebben játszottunk, majd a mi győzelmünkkel zárult. A 3. szettben megint a Kispest aratott győzelmet, de a 4.-ben újfent mi. Az utolsó szett egy nagyon szoros mérkőzés volt. Folyamatosan változott, hogy ki vezetett, a pontok mentek feljebb, az adrenalin egyre jobban nőtt. Végül Kispest egy 3:2-es győzelemmel mehetett haza. Sokkal jobban és koncentráltabban is játszhattunk volna és természetesen a csapatban lévő sérülések sem könnyítették meg a dolgunkat a kevés létszámmal együtt. A 2. mérkőzés előtt sajnos Rebeka lesérült, ami a meccs elején eléggé megalapozta a hangulatot. Nehezen indultunk, de jó eredménnyel zárult. A hangulatunk egyre jobb lett, magabiztosabbak lettünk és a Szeged elleni mérkőzést 3-0s győzelemmel zártuk.

Fekete Gréta (játékos)

A hétvégén Kispest és Szeged ellen játszottunk. Hogy mit ne mondjak érdekes volt. 3 edzéssel és egy karácsonyi + szilveszteri pihenés mennyiséggel a hátunk mögött szombaton megrendezésre került az év első tornája. Nem voltunk sokan. 8 játékos, ebből az egyik libero, Csenge pedig sérült. Végül is ő volt az egyetlen feladó, úgyhogy sok pihenési lehetősége volt... Ja nem. Így kezdtünk. A Kispest ellen kikaptunk. Hosszú meccs volt 3:2-es végeredménnyel. Voltunk fent, voltunk lent. Csak a szokásos. Néha szinte csodálatra méltó labdamenetek alakultak ki, aztán gödör. Jó tudni, hogy a csapat mit sem változott a szünet alatt. Mindent összevetve azonban én örültem, hogy újra pályán állhattam, és egy izgalmas meccsen vehettem részt. Gyors evés, pihenés, térd-tapelés és kezdődött a második meccs... Bemelegítése. Mikor labdázás közben odapillantottam a hálóhoz, Rebekát a földön találtam, a bokájával a kezében. Elég hamar egyértelmű volt a szituáció. De Rebekát az eléggé dagadó, de lejegelt bokája sem állította meg a csapatkapitányi feladataiban. Végig ugrálva lepacsizott a Szeged játékosaival, és a padról lelkesítette a csapatot. Szerencsére ez egy sokkal egyszerűbb meccs volt, mint az előző és a csapat 3:0-ra nyert. Összegezve a napot és a sérültektől eltekintve (ami igen nehéz) nem volt olyan rossz. Voltak nagyon szép megoldások, és néhol-néhol akarat. Nem vagyok csalódott a végeredményt illetően. Legközelebb már tényleg legyőzzük a Kispestet!

Eredmények:

  • Kispest SE - Palota RSC 3 : 2 ( 25:14, 24:26, 25:13, 20:25, 15:12 )
  • Palota RSC - Szegedi RSE Fekete 3 : 0 ( 25:21, 25:14, 25:15 )

  • A csapat tagjai: Csóh Rebeka (csk), Fekete Gréta, Balogh Eszter, Fülöp Kata, Király Csenge, Endrődi Noémi, Garay Florina, Janka Tamara


    Csak a Palota! ❤️