Palota Röplabda Sport Club

img
U13 A jó csapatmunka eredménye

2024. 05. 04. szombat

Április 27-én hazai fordulón szerepeltek az U13-as lányaink. Ellenfeleink a Röppalánta SE. és a KESI csapatai voltak.

Első mérkőzésünket a Röppalánta növendékei ellen vívtuk, melyen a kisebb hibáink ellenére jó hozzáállással kerekedtünk az ellenfelünk fölé. Az elején akadoztak a nyitásaink, de ez szerencsére nem okozott akkora feszültséget mint korábban. Szép egyéni megoldásokat láthattunk. Mind technikai, mind taktikai szempontból precíz és fegyelmezett játékot láthattunk, melynek meg is lett az eredménye. Egyre jobban értik a lányok védekezés taktikáját, ezért hatékonyabb a mezőnymunkánk, és amikor ez párosul a helyes technikai végrehajtásokkal, már csak rajtuk múlik, milyen lesz a befejezés. A támadásainkra sem lehetett panasz, bár még jócskán akadt, cél nélküli, átdobált labdánk, amivel saját dolgunkat nehezítjük, de voltak szép ejtéseink, precízen szúrt labdáink és ellentmondást nem tűrő ütéseink is. Mindenki nagyon szépen teljesített az első mérkőzésen, igazi csapatmunka volt, mindhárom játszmában. Megérdemelten nyertünk 3:0 arányban.

A második mérkőzés nehezebbnek ígérkezett, hiszen KESI csapata a legnagyobb riválisunk abban, hogy a bajnokság végén, a dobogó hányadik fokán állunk majd. Óriásit küzdöttünk az első játszmában. Fej-fej mellett araszoltak a csapatok és nem volt hullámvölgy. Több pontot a túlzott akarat miatti kapkodással adtunk át az ellenfelünknek, de ez sem törte meg a lányokat. A feljavult nyitásaink és a lelkesedésünk, inkább az ellenfél vonalait bontották meg, és látszott a lányok szemében, hogy akarják a szettet. Még 22:24-es hátrányban is olyan elánnal mentek a pályára az időkérés után, mintha csatába indultak volna. Nem remegtek meg a kezek a nyitásoknál, szépen olvasták a labda útját és megszerezték a vezetést.

A második játszma is nagyszerűen indult, 5-6 ponttal elnyúltunk az ellenfelünktől, de néhány helyezkedési és technikai hiba miatt összeomlottunk. Sajnos az előző meccsen nyújtott szuper teljesítmény jócskán alábbhagyott és tálcán nyújtottuk át az egyenlítést a kecskeméti csapatnak.

Ilyenkor mindig nagy kérdés az, hogy milyen hatással van ez a következő játszmánkra nézve, de a lányok magabiztos jatékkal jelezték, hogy ma nincs ilyen, ők ma akarják a győzelmet.

A harmadik játszmában domináltunk. Nagyszerű játékkal, kitünő nyitásaránnyal, pazar egyéni megmozdulásokkal és remek csapatmunkát mutatva, megérdemelten nyertük meg a harmadik játszmát és ezzel a mérkőzést is. A lányok egyre tudatosabban cselekednek a pályán, a technikai fejlődésük is vitathatatlan.

Függetlenül attól, hányadik helyen fogunk zárni a tabellán, nagyon szép munkát végeznek egész évben az edzéseken, nagyon sok motivációt lehet kapni egy ilyen csoporttól, szuper érzés velük dolgozni.

Említésre méltó munkát végeztek az U17-es lányaink is, Bötkös Flóra és Jenei Kata személyében, akik nemcsak a jegyzőkönyvvezetői, de szükségjátékvezetői szerepkörben is magabiztosabb döntéseket hoztak mint némelyik hivatalos bíró, ezért nem véletlenül bújnak meg a csapatfotónk hátterében.

Eredmények:

  • Palota RSC - Röppalánta SE 3 : 0 ( 25:13, 25:21, 25:17 )
  • KESI-RA 'B' - Palota RSC 1 : 2 ( 25:27, 25:12, 18:25 )

  • Csak a Palota! ❤️