Palota Röplabda Sport Club

img
U17 Minden jó, ha a vége jó

2024. 04. 30. kedd

Rövid összefoglaló a Palota RSC U17 csapatának április 28-i tornájáról.

Ezen a napon ismét hazai pályán szerepelhettünk. Erős ellenfelek (az idei bajnokságban sem a Panoráma Gravitas, sem a Gyöngyös csapatát nem tudtuk még legyőzni) ellen vettük fel a harcot kissé tartalékos összeállításban. Sajnos Noémire nem számíthattunk és Zara is sérüléssel bajlódott, játéka igencsak kérdéses volt.

A baljós előjelek ellenére a mérkőzést nagyszerűen kezdtük és az első játszmát magabiztos játékkal sikerült megnyerni. Sajnos ezután megint elkezdődött a szokásos hullámzás. És nem a nézőtéren a nézők ünnepelték így a pontjainkat, hanem sajnos a játékunkban érkezett el egy olyan hullámvölgy, ami végül maga alá is temetett minket. Pedig ellenfelünk nem csinált semmi extrát, pusztán csak stabilan szervált. Mi pedig sorra rontottuk a nyitásokat és az így kialakuló egyre nagyobb hátrány egyszerűen agyonnyomta a csapatot. Sajnos nem voltunk itt fejben, a legegyszerűbb helyzetekben is rosszul döntöttünk, a nyitásfogadásunk pedig egyszerűen katasztrofális volt. Próbálkoztunk cserékkel még liberó poszton is, de egyszerűen nem jött össze semmi. Ellenfelünk simán nyerte a második és harmadik szetteket és a negyedik játszma elején is nagy előnyt épített ki. Zara is pályára lépett és ekkor sikerült elmozdulni a gödör aljáról. Néhány jó szervával (lám, mit jelent, ha nem csak a hálót bontjuk és körbe lőjük a pályát…) feljöttünk és szívós munkával, olykor megvillantva valós tudásunkat sikerült kiegyenlíteni. Azonban ez túl sok energiát emésztett fel és a végjátékban nem sikerült kicsikarni a döntő játszmát. Fejben sajnos nem voltunk itt ezen a meccsen. El kell ismerni, hogy a Panoráma csapata stabil játékával megérdemelten győzött, de maradt bennem hiányérzet rendesen. Meggyőződésem, ha végig valós tudásunknak megfelelően játszunk és csak feleannyi szervát rontunk (az sem kevés, sőt…), reális esélyünk lett volna a győzelemre a dobogó harmadik fokán tanyázó ellenfelünk ellen.

Kis pihenő, majd következett az újabb mérkőzés, ezúttal az ellenünk idén még veretlen Gyöngyös ellen. Ráadásul Fofi sem állt már rendelkezésünkre, mindössze 9-en maradtunk az ütközetre és helyzetünkön nem segített az sem, hogy Zara jelezte, a lábát nem tudja terhelni. Köszönettel tartozunk neki azért, hogy csapatkapitányként a lelkesedésével és oly-kor a szerváival igyekezett lendíteni a csapat szekerén.

A meccs álomszerűen kezdődött minden nehézség ellenére, jó játékkal 2:0-ás előnyt sike-rült kiharcolni. A harmadik játszmában szétszaladt a ménes és a koncentráció, a kulcsjáté-kosok pihentetésével a cserék több szerepet kaptak. Úgy tűnt, a taktika eredményes lehet, a negyedik játszmában hatalmas előnyt alakítottunk ki. A lüktető, kissé feszült hangulatú mérkőzésen talán a lányok a kelleténél korábban hitték el, hogy már megvan a győzelem. Érthetetlen hibáinkkal felhoztuk az ellenfelünket, akik hathatós közreműködésünkkel le-dolgozták hátrányukat és kiegyenlítettek. A döntő játszmára nagyon mélyről kellett vissza-jönnünk, de szerencsére a Lányok ismét szebbik arcukat mutatták és sikerült kiharcolni a győzelmet. A Csapat óriási szívvel küldött, olykor kifejezetten szépen és eredményesen röp-labdázva megmutatta hol is tart valójában. Hatalmas öröm, hogy a Gyöngyös csapatát sike-rült végre legyőznünk idén először.

Nincs okunk szégyenkezni. Ismét megmutattuk, milyen sokat tudunk már erről a csodálatos játékról, ráadásul mindezt kissé tartalékos összeállításban tettük. Még egyetlen torna van hátra az idei szezonból, ahol megpróbáljuk megtartani a tabella negyedik helyét, ahová szépen lassan felkúsztunk a középszakasz második felében. Nem lesz egyszerű, mert a két legerősebb ellenfél maradt a végére. Május 11-én a második helyen álló UTE Fehér és a veretlenül listavezető Dunakeszi csapatai ellen vesszük fel a harcot. Nem megyünk feltartott kézzel, az biztos. Ha sikerül a legjobb formánkat hoznunk és kevés hibával játszani határozott és látványos játékunkat, akkor bizony senkinek nem lesz könnyű dolga ellenünk.

Eredmények:

  • Palota RSC - Panoráma SE-Gravitas 1 : 3 ( 25:20, 11:25, 8:25, 19:25 )
  • Gyöngyösi RSE - Palota RSC 2 : 3 ( 22:25, 23:25, 25:12, 25:21, 11:15 )

  • A csapat tagjai: Hámori Zara (csk), Garay Florina, Bötkös Flóra, Jenei Kata, Janka Dorina, Kaszás Eszter, Huszár Bianka, Mateisz Borbála, Laposa Lilla, Bertán Anna


    Csak a Palota! ❤️