Palota Röplabda Sport Club

img
Győzelemmel zártuk az idényt a Budapest Bajnokságban

2024. 05. 10. péntek

Május 08-án szerdán, lejátszottuk az utolsó mérkőzésünket a BRSZ Bajnokságban, a Kispest SC otthonában.

Lányaink a mérkőzés egész ideje alatt ellenállhatatlanok voltak, végig a kezükben tartották az irányítást. Könnyedén, okosan, szép megoldásokkal szórakoztatták szurkolóinkat, a palotai B közepet.

Még arra is volt lehetőség, hogy a 3. szettben más posztokon próbálják ki magukat a lányok, mint ahol egyébként játszanak, és így is eredményesek tudtak maradni.

A bajnokságban a 3. helyen végeztünk (sajnos, a BVSC elleni 3:2-es vereség miatt lecsúsztunk a második helyről). Az élen végző Vasassal szemben a 3:2 és 3:1-es eredményünk azt mutatja, hogy közel egyenlő esélyünk volt a győzelemre, vagyis hasonló játékerőt képviselünk, mint piros-kék ellenfelünk.

Összesen 16 meccset játszottunk a bajnokságban, 9 győzelemmel és 7 vereséggel, 31 megnyert és 25 vesztett szettel - vagyis pozitív mérleggel zártuk a sorozatot.

A játékoskeret: csk. Andrusik Alina, Bánhegyi Dorka, *Bereczki Rebeka, Bertán Anna, Erdei Tímea, *Erdei-Rosta Liliána, Fábián Flóra, Gál Bianka, *Gárdos Lívia, *Gyöngyösi Gréta, Halász Barbara, Jancsek Réka, *Kondorosi Luca, *Kovács Panna, Laposa Lilla, Nyilas Antónia, *Somfai Zsófi ( A *-gal jelölt nevek az Origósokat jelöli )

Ez azt jelenti, hogy a 10 fős U15-ös maghoz az Origóból 7 játékost sikerült olyan szintre felhozni, hogy nem csak a BRSZ bajnokságban, hanem az MRSZ bajnokságban is szerepelhettek - köszönhetően annak, hogy lehetőséget kaptak arra, hogy bekapcsolódjanak az U15 edzéseibe - így az origósok mindkét bajnokságban lehetőséget kaptak a szereplésre, ezért dicséret illeti az U15-ös játékosokat, akik segítették, irányították, terelgették őket a pályán.

Ebben az idényben a játékosoknak elsősorban a négy-négy elleni játékrendszerről át kellett állniuk a hat-hat ellenire, ami elég nehéz, mivel mindannyian 2-3 éven keresztül azt tanulták. Ennek ellenére elmondható, hogy jól belejöttek az új rendszerbe - a rengeteg gyakorlásnak, kitartó munkának köszönhetően. Ezenkívül olyan új technikai elemeket sajátítottak el, amelyeket a mérkőzéseken remekül tudtak alkalmazni.

Ma már például egyetlen játékosnak sem esik nehezére az esés, amire remek példákat láthattunk a mérkőzéseken. A nyitásaink is sokat erősödtek, a felugrásos nyitást is elkezdték a gyakorolni a lányok. A centerposzton való támadás is rákerült a támadási palettánkra, és az üres helyre való passzolást is jól alkalmazza a csapat - elkezdtek „látni“ a pályán a játékosaink. Elmondható, hogy a játék minden elemében sokat fejlődött minden játékos. Megkapták azokat az alapokat, amelyek birtokában meg fogják állni a helyüket az U17-es korosztályban.

Szép volt Lányok, gratulálok!

Eredmény:

  • Kispest SC - Palota RSC 0 : 3 ( 9:25, 9:25, 10:25 )

  • Csak a Palota! ❤️